Ресторантьори заплашват със съд Валери Симеонов

Причината е изказване на депутата, в което той ги нарече престъпници

13.07.2019 | 19:30 Редактор: Ралица Братанова


Отново напрежение между бизнеса и Валери Симеонов. Този път повод за това стана обвинението, че собствениците на заведения "престъпници, които забогатяват за сметка на здравето на клиентите си". Отговорът на бранша - ще заведе дело срещу Симеонов.


Напражението се появи, след като в четвъртък депутатите въведоха регулации за пушенето на наргиле в заведенията. Валери Симеонов и неговите съпартийци искаха пълна забрана за пушенето на наргилета, а когато това не се случи, се осъмниха в лобизъм.

"Забраняването на наргилета на закрито, реално би приключило целия бранш с наргиле баровете. Те трябва да закрият, а там има над 12 000 заети в момента", коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

В крайна сметка Здравната комисия в парламента одобри проекта на Асоциацията- лица под 18 години да нямат право да пушат наргиле, което ядоса Валери Симеонов. 

Заради думите на Симеонов, председателят на асоциацията се Ричард Алибегов се закани, че ще заведе дело за обида и клевета срещу депутата. Според него отношението на народния представител е абсолютно недопустимо. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК