Facebook с революционни промени за поверителността на личните данни

Те ще засегнат и Messenger, WhatsApp, Instagram

01.05.2019 | 19:23 Редактор: Василена Василева
Facebook с революционни промени за поверителността на личните данни

Facebook с революционни промени, свързани с поверителността на личните данни. Те ще засегнат и някои от най-популярните приложения в света – Messenger, WhatsApp, Instagram. Новите функции са директен отговор на критиките срещу компанията във връзка със защитата на личните данни на потребителите.

Новият дизайн на най-голямата социална мрежа в света Facebook е само еднa от предстоящите кардинални промени, които предвижда компанията. 

По-голямо внимание обаче се обръща на системата за криптиране на съобщенията и поверителното броене на харесванията. Целта на всичко това е повишаване на сигурността на личните данни. 

Зукърбърг не отрича, че компанията е допуснала много грешки, които са сринали репутацията ѝ. 

Съгласно новостите, съобщенията, изпращани в Messenger, ще бъдат изцяло кодирани по подразбиране и Facebook няма да вижда написаното. 

Instagram ще разполага с поверителен брояч на лайкове. Така броят на харесванията може да остава скрит за всички, освен за автора на публикацията. И няма да се прави постоянен запис на съобщенията както досега.

Зукърбърг подчерта, че през последните три години броят на хората, използващи WhatsApp и Facebook почти се е удвоил. Компанията ще представи и Messenger за MacBook и Windows.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК