"Фамилна кухня": Време за обяд в Япония

Там се гледа часа на приготвяне, не датата

14.04.2019 | 14:36 Редактор: Ивайло Николов

В рубриката "Фамилна кухня" на предаването "Фамилно" ви отвеждаме на обяд в Япония.

Прословутата японска храна винаги е прясна, дори там никой не гледа датата на производство, а направо конкретният час.

Японците консумират почти 10% от световния добив на риба, въпреки че те представляват около 2% от населението на Земята.

По този начин си набавят необходимата дневна доза Омега-3 мастни киселини, гарантиращи здраве и дълъг живот. Няма и ден в годината, в който японците да не изпият чаша от любимия си зелен чай.

Затова няма дебел японец и те живеят средно 87 години.

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК