Депутатите ще чакат проверката за имотното състояние на Пламен Георгиев

БСП поиска оставката на председателя на антикорупционната комисия

11.04.2019 | 19:51 Редактор: Ивайло Николов
Депутатите ще чакат проверката за имотното състояние на Пламен Георгиев

Остава неясна съдбата на председателя на Антикорипционната комсиия Пламен Георгиев.

След като преди две седмици, от БСП внесоха в Народното събрание искане за предсрочното му освобождаване от поста, днес ресорната парламентарна комисия заседава по казуса. 

На 4 януари лидерът на БСП Корнелия Нинова и група депутати поискаха шефът на антикорупционната комисия Пламен Георгиев и заместникът му Антон Славчев да бъдат предсрочно освободени.

Причината - замесването им в "Апартаментгейт". Седмица по-късно казусът стигна до парламентарната комисия за конфликт на интереси и борба с корупцията. 

Исхан Хаккъ - депутат от ДПС, обяви днес, че няма достатъчно основания комисията да се произнесе за проекторешение по предложенията, които са внесени от БСП и предложи да се види решението на прокуратурата и чак тогава комисията да се произнесе. 

И така, единодушно, със 7 гласа "За", парламентарната антикорупционна комисия реши да изиска от главния прокурор резултатите от назначената проверка по изнесени факти и обстоятелства около имотно състояние на г-н Пламен Георгиев и г-н Антон Славчев.

Второ, след като се запознае с резултатите по проверката, парламентарната комисия да се произнесе по проекта за решение на предложението, внесено от г-жа Корнелия Нинова и група народни представители. 

Гледайте видеото.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК