"Ало" измамници попаднаха на прокурор, ползвали 79-годишна за "муле"

Екшънът се разиграл във Варна

21.02.2019 | 19:09 Редактор: Василена Василева

79-годишна "ало" измамничка е задържана във Варна. Жертва на телефонната измама се оказал местен прокурор, който веднага разкрил схемата, но участвал в нея, за да бъдат задържани престъпниците. 

Прокурорът получил обаждане на домашния си телефон от румънски номер и веднага се е усъмнил, че става въпрос за телефонна измама. 

Мъжът, представящ се за полицейски служител, обяснил, че са заловили телефонни измамници със списък на имена на бъдещи жертви. В него фигурирал и неговия номер. 

Обещали му протекция и го накарали да предаде пари на измамниците, за да бъдат задържани. 

Измамникът разпитал подробно прокурора за парите, с които разполага вкъщи и по банковите си сметки. И обяснил подробно на жертвата си как да се държи в банката, когато отиде да тегли пари, посъветвал го да бъде спокоен, да се усмихва, за да не буди съмнения. 

Междувременно втори измамник се обадил на прокурора, представяйки се за лекар. Този лекар е обяснил, че дъщерята на жертвата е претърпяла катастрофа, извършена е тежка операция, по време на която са поставени златни пирони в коляното ѝ. И дължи сума от 30 хил. евро. 

Когато прокурорът казал, че няма толкова пари, получил заплахи, че ще му бъдат изпратени биячи. 

В крайна сметка се споразумели да даде 7 хил. лева. Отишъл на определеното място, занесъл торба, пълна с банкови брошури вместо пари и така на място полицаите задържали 79-годишна жена, т.нар. муле, която е трябвало да вземе парите. 

За последните три седмици във Варна са разкрити петима телефонни измамници, като трима от тях вече са в ареста. Общата сума на измамите е над 80 хил. лева.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте ни във Facebооk ТУК.