Полицаи спипаха ало апаш, измамената жена благодари

Изпратила благодарствено писмо в РПУ-то в Нови пазар

22.01.2019 | 22:45 Редактор: Велислав Филипов
Полицаи спипаха ало апаш, измамената жена благодари

79-годишна жена е изпратила благодарствено писмо в полицейското управление в Нови пазар по повод задържането на телефонен измамник, който ѝ взел над 11 000 лв., съобщиха от полицията в Шумен.

Жената отправила благодарности към униформени служители, които задържали помагач в телефонна измама, извършена на 5 януари.

Въвлечена в схемата по добре познат и ползван сценарий, жената до последно не вярвала на цивилните служители, които я информирали, че е била заблудена по телефона и е дала на непознат сумата от 11 100 лева. Едва когато видяла и разговаряла с кварталния полицай се сетила за сценариите на телефонните измамници.

Благодарение на съобразителността на полицейските служители Иван Хаджимарков и Николай Григоров помагачът бил задържан на място с парите. Сумата от 11 100 лева вече ѝ е върната.

"Пиша и сълзите ми текат. Благодаря Ви момчета, че ви има! Благодаря за човечността и топлото отношение. Винаги съм вярвала и ще вярвам в нашата полиция. Бъдете здрави", пише в писмото си г-жа Петкова.

Повече новини четете на Dnes.bg.