Воля за живот! Падналият от мост в Пекин Ники: Отново ще бъда полезен за хората

Възстановяването му в Стара Загора ще продължи с месеци, нужни са много средства

01.07.2019 | 09:19 Редактор: Юлия Христова
Воля за живот! Падналият от мост в Пекин Ники: Отново ще бъда полезен за хората

Продължава възстановяването на преподавателя Николай Маринов, който пострада тежко при падане от мост в Пекин преди няколко месеца. През април мъжът се прибра у нас, за да продължи лечението и възстановяването си в МБАЛ "Пирогов". За лечението му са нужни средства, които семейството му не може да си позволи. 

Българинът, заминал за Китай, за да учи и преподава, получи много тежки травми на краката и гръбнака след инцидента. Наложиха се операции и рехабилитация, за които бяха събирани дарения. В крайна сметка от Министерството на външните работи също помогнаха, за да бъдат направени те и да може Маринов да се прибере у нас. 

"Състоянието ми се подобрява чувствително, вече мога да движа крайниците си. Радвам се на това положително развитие на нещата, което се случва благодарение на хората, които ми помогнаха", каза Николай пред Bulgaria ON AIR.

Очакванията са да се възстанови до състоянието, в което е бил преди падането от моста. Николай благодари за подкрепата на приятелите и семейството си.  

"Надявам се да мога отново да съм пълноценен", заяви Маринов.

С рехабилитацията му в момента са се ангажирали медици от болницата в Стара Загора. 

"Тук поеха ангажимент към мен, за разлика от други места и лечебни заведения, включително София. Защото когато пристигнах, бях в много рисково състояние", обясни той. 

Престоят му там обаче струва около 5000 лв. на месец. Средства, с които семейството му не разполага. Надеждите са отново насочени към съпричастността от страна на хората.

Мечтата на Николай е да се възстанови и да се върне към преподавателската си дейност. Вярва, че ще може да помага на хора в нужда. 

"Със сигурност такива ситуации променят мирогледа и представите за живота. Надявам се да бъда полезен за хората, които държат на мен и за обществото, независимо в коя държава - България, Китай или на друго място", заяви още преподавателят. 

Рехабилитацията му ще продължи още около 5 месеца.

Ако искате да помогнете за рехабилитацията на Николай, може да го направите на:

Банка ДСК

Титуляр: Горан Цветков Илиев

Сметка: 02/0000000022501711

IBAN: BG19STSA93000022501711

BIC: STSABGSF

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК