Борисов стегна редиците на ГЕРБ и обясни изключването на Цветанов

Това беше очаквано, пък и не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее, посочи премиерът

31.05.2019 | 13:05 Редактор: Зорница Костадинова
Борисов стегна редиците на ГЕРБ и обясни изключването на Цветанов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов свика Изпълнителната комисия на партията и областните председатели на ГЕРБ, пред които да даде своята оценка за изборните резултати.

Премиерът каза, че е обяснил на областните координатори какви проблеми вижда. По думите му в някои области резултатите от изборите са били незадоволителни, но днес той ги е успокоил за свършената работа.

Борисов коментира и подадената оставка на Цветанов:

Вариантите бяха да напусне ръководните постове на партията, да спре да се изявява по медиите и да бъде лице на партията, както и да остане да работи в централата като редови член. Той не се съгласи и избрахме другия вариант - да напусне отвсякъде.

"Това беше очаквано, пък и не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее. Всеки си има роля, благодарих накрая на колегата (бел. ред. Цветан Цветанов) за свършеното от него и толкова", коментира още Борисов, цитиран от dnes.bg.

Лидерът на ГЕРБ призна, че е имало моменти по време на предизборната кампания, в които екипът, който е отговарял за нея, не се е съобразил с неговите препоръки.

А иначе Цветанов официално ще бъде освободен от постовете си на конгрес на ГЕРБ на 7 юли, защото така е според устава на партията. Дали тогава ще бъде избран и негов заместник, щяла да реши Изпълнителната комисия на партията, която към момента според Борисов била с почти отнети функции.

Премиерът съобщи, че ще създаде в партията и нов орган, който да е за контрол и до него да се подават сигнали, жалби и оплаквания.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК