Човек загина след срутване на стена от бивше военно поделение

Инцидентът е станал около 18:30 часа днес в Хасково, а вероятната причина е силният вятър

19.04.2019 | 21:30 Редактор: Зорница Костадинова
Човек загина след срутване на стена от бивше военно поделение

Човек загина, след като стена на бивше военно поделение в Хасково падна. Най-вероятната причина за срутването е силният вятър. Тепърва предстои да се установи самоличността на загиналия.

Инцидентът се е случил около 18:30 часа днес. Загиналият се е движел по тротоара, когато стената пада върху него и го убива на място. Предполага се, че тя се е срутила заради разразилия се силен вятър. 

Бившото танково поделение е собственост на Министерството на отбраната. Това не е първият инцидент, който се случва, след като се руши стена на военния имот. Тя е трябвало отдавна да бъде премахната, коментира бившият военен Никола Колев, който има 22 години служба, част от които и в това поделение.

"Тази ограда я познавам от 20 години, стои в едно и също положение, никакви мерки не се взимат да се обезопаси, да има контрол, охрана. За тези 20 години, ако по 20 тухли бяха свалени на година, сега нямаше да има този инцидент", допълни Колев.

На мястото пристигнаха пожарникари, които обезопасиха района. Улицата е отцепена от полиция и следствените действия продължават.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК