Лютви Местан е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Лидерът на партия ДОСТ е пуснат под гаранция от 10 хил. лв.

15.04.2019 | 17:22 Редактор: Зорница Костадинова
Лютви Местан е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан. 

Той беше задържан след катастрофата край Маказа, в която загина 6-месечно бебе, а родителите и 10-годишният им син бяха ранени и настанени в болница. Местан е пуснат от ареста срещу парична гаранция от 10 хиляди лева. Той има и забрана за напускане на страната.

Самият депутат заяви, че не иска да дава повече изявления, за да остави разследващите органи да си свършат работата. Той допълни, че няма да се кандидатира и за евродепутат на предстоящите избори.

Вижте какво още съобщи лидерът на партия ДОСТ във видеото.

До момента са извършени оглед на местопроизшествието, проведени са разпити на свидетели очевидци и са назначени съдебномедицински експертизи, които да дадат заключение относно смъртта на 6-месечното дете и за вида на причинените увреждания на здравето на родителите на починалото бебе и неговия 9-годишен брат.

Пострадалото семейство при трагичната катастрофа на 14 април край момчилградското село Загорско е в тежко емоционално състояние заради загубата на бебето си. Родителите са научили са за смъртта на детето си едва вечерта на фаталния ден. 

"Мъжът е с травми в областта на кръста. Майката и по- голямото им дете са с травми в областта та главата. През спешното отделение на кърджалийската болница вчера е минал и Лютви Местан", съобщи директорът на МБАЛ "Атанас Дафовски" проф. Д-р Тодор Черкезов . 

Оказва се, че семейство е от кирковското село Първица. Ден след катастрофата, къщата, в която живеят, е обгърната от тягостна тишина. Цялото село е покрусено от трагедията. Хора от населеното място разказват, че преди злополучния ден, семейството е нощувало в Кърджали, където вероятно има апартамент.

Днес на разклона край Загорско има само остатъци от трагичния сблъсък. Сред тях разпилени авточасти и...биберона на шестмесечното момиченце. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК