"На твое място" - Финансово грамотни ли са младите хора? 1.06.2016г.

Къде грешим във финансовото ограмотяване на децата си - съвети от специалистите Стойне Василев и Росица Вартоник

02.06.2016 | 10:33 Редактор: Виктория Тончева

В предаването "На твое място" по Bulgaria ON AIR от 1 юни можете да видите:


На какво се дължи липсата на добра финансова култура при младежите и девойките? Защо е важно младите хора да са финансово грамотни? Каква е ролята на родителите и училището? На каква възраст да започне обучението по финансовите въпроси? Какви са световните практики? Отговорите от нашите гости – Стойне Василев – финансов консултант, и Росица Вартоник – финансов експерт.


Често родителите смятат, че когато децата им са малки е твърде рано да говорят с тях за пари или мислят, че с времето и житейския опит техните наследници ще се ограмотят сами финансово, но според експертите в студиото това са сериозни грешки от страна на родителите. Росица Вартоник и Стойне Василев споделиха, че никога не е твърде рано да започнем финансово да информираме децата си. Самите те учат своите деца от съвсем ранна възраст, за да избегнат сериозни рискове, които крие липсата на финансова грамотност, на по-късен етап!


Гостите, поставяйки се на ваше място, дадоха много ценни съвети и препоръки как да помогнем на децата си да имат добра финансова култура, а подходите, разбира се, са съобразени с възрастта на детето! Споделиха за нова интересна инициатива за въвеждане на часове по финансова грамотност в училищата - как и откога? Ще научите в предаването "На твое място".