Дик Чейни, Тайра Банкс и още вдъхновяващи личности в "Характери"

Документалната кинопоредица представя впечатляващи хора, стигнали до върховете въпреки трудностите

25.01.2017 | 12:24 Редактор: Константина Маркова
Дик Чейни, Тайра Банкс и още вдъхновяващи личности в

"Характери" среща зрителите на Bulgaria ON AIR с 8 впечатляващи личности, които са преодолели огромни трудности и са достигнали върхове.

Рубриката „Примерът“ представя двама от най-богатите мъже на планетата, чийто имена виждаме в листата на световните милиардери. Филмът на Биляна Митева разказва техните мотивиращи истории за успех въпреки лошите обстоятелства, в които съдбата ги поставя.

Стивън Бишоти - бедно фермерско момче, полусирак, е един от най-богатите мъже на планетата днес, с над 4 милиарда долара. Баща му умира, когато той е едва на 8 години, а майка му трябва да изхранва 3 деца сама. Въпреки това той завършва училище в Балтимор и после държавния университет. Бишоти може да се похвали с постоянство, търпение и находчивост. Заедно с братовчед си той основава високотехнологична компания в своето мазе. Още през първата година правят милион и половина долара в продажби. Постепенно тази компания става една от най-мощните в САЩ и придобива футболния отбор Балтимор Рейвънс.

Леон Чарни, момче, което живее благодарение на подаянията в синагогата, в която пее, по-късно става бизнесмен, лидер на недвижимите имоти в Манхатън, писател и телевизионен водещ. Той живее в семейство на емигранти и остава сирак също като Бишоти. Завършва Право, като се издържа съвсем сам, а след това отваря кантора и става съветник на президента Джими Картър. Чарни прави повече от 1 милиард долара инвестиции в недвижими имоти. Неговото шоу „Чарли рипорт“ се превърна в олицетворение на постигнатата Американска мечта.

В рубриката „Кино характери“:

Кристин Чаббак е телевизионна водеща от Флорида, която на 29 години се самоубива в ефир и трагичната й история се превръща в един от най-шокиращите моменти от създаването на телевизията.

Робърт Франк - фотограф и режисьор, който днес е на 94 години, а първите му стъпки в професията са с фотоапаратите като дървени сандъци.

В рубриката „Рестарт“:

Дик Чейни е световноизвестният политик, 46-ят президент на САЩ, който упражнява най-стресовата професия в света, докато в гърдите му бие чуждо сърце - 5 инфаркта и сърдечна трансплантация. Днес е жив и здрав и твърди, че характерът му се дължи на благословията да има стресов живот.

В рубриката „Каузите“:

Вижте красавицата Тайра Банкс - модел и телевизионна водеща, която основава благотворителната организация „Тизоун“, защото е тормозена в училище от своите връстници.

И една история за голяма любов - между холивудскиия секссимвол Пиърс Броснън и журналистката Кили Шей Смит, която натрупва 110 килограма наднормено тегло.