Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Възможните изходи след оставката на кабинета "Борисов"

Важно е да се успокоят основните политически сили, каза проф. Георги Близнашки пред Bulgaria ON AIR

16.11.2016 | 20:47 Редактор: Луиза Божинова
Възможните изходи след оставката на кабинета

Политическата криза е факт. Факт е и оставката на второто правителство на Бойко Борисов. Намираме ли се на кръстопът и ще запазят ли самообладание политиците? Отговорите потърси Божила Симова.

Какви са възможните изходи след оставката на кабинета и имаме ли нужда от свикване на Велико народно събрание? Служебното правителство ще успокои ли ситуацията в страната? До какво ще доведе мажоритарният вот? Отговорите в "Директно" от бившия служебен премиер проф. Георги Близнашки.

"По-важно е да се успокоят основните политически сили и да си дадат сметка какво означават резултатите от тези избори. Няма място за особена еуфория при победителите, а победените не трябва да живеят с мисълта, че реванша е на хоризонта" ,коментира Близнашки пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали е опасен мажоритарният вот в два тура, бившият служебен премиер отговори, че той е насочен към разрушаване на парламентарната демокрация в България, защото ще наруши представителния характер на Народното събрание.

"При нормална ситуация, каквато нашата не е, от подобен тип система печелят големите партии", каза проф. Близнашки.

Във втората част на "Директно" в студиото на Ганиела Ангелова гостува актьорът Ивайло Калоянчев, син на легендарния Георги Калоянчев.

Цялото предаване вижте във видеото: