Директно

Всеки делничен ден от 17:50 часа
още

Изкуството да даряваш: Хората са водени от желанието да помагат на човек в нужда

"Здравеопазването и социалната подкрепа са сред най-подкрепяните каузи", заяви Теодора Бакърджиева

29.04.2024 | 18:10 Редактор: Деси Николова

Всеки път преди празници говорим за добродетели, събираме дарения, подкрепа търсят хора в трудно финансово положение, а дарителите дават надежда, защото стават все повече.

"Апелите, свързани с необходимост от подкрепа, от помощ, са много ярки и много добре видими, разбираеми и хората виждат в основата тази несправедливост, която е сполетяла един човек, семейство или група хора. Хората са водени от желанието да помагат на човек в нужда", заяви изпълнителният директор на Българския дарителски форум Теодора Бакърджиева в студиото на предаването "Директно".

По нейни думи именно там хората даряват най-много и най-често - когато става дума за здравеопазване и социална подкрепа.

"Забелязваме, че леко се наблюдава и ръст при избора на каузи, които не са чак толкова популярни или не са толкова лесно разпознаваеми, като необходимост от някаква подкрепа - каузи в сферата на културата, за опазване на околната среда, също така и каузи свързани с отстояване на правата на човека", разясни Бакърджиева пред Bulgaria ON AIR.

Въпреки това, тя поясни, че здравеопазването и социалната подкрепа ще останат приоритетните каузи за подкрепа.

Гледайте целия разговор във видеото.