Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Експерт: Отново стихнахме до ситуация с уронване на престижа на институциите

По думите на Мариян Събев доверието на гражданите постепенно изчезва

11.04.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

Сериозните трусове в МВР продължават да са водещи новини. Живко Коцев вече не е главен секретар, а ситуацията около арестите в "Митниците" остава нажежена. Снимки с "компромати" взривиха социалните мрежи и медиите.

"За пореден път стигаме една ситуация, където се уронва силно престижът на институциите и доверието на гражданите в институциите. Без значение дали говорим за спящ премиер с пистолет до главата или пачки с кученца до тях, тази война, която се води с медийни средства и следствени доказателства води неизменно до това", заяви експертът по сигурност от Центъра за изследване на демокрацията Мариян Събев в студиото на предаването "Директно".

По негови думи снимките, които се появиха в социалните мрежи и медиите, са абсолютно контролирано спускане на информация.

"Това е контролирано мероприятие, изпъстрено с политически дрязги. Ако разгледаме назад историята на главните герои, нормално е да заключим, че в момента е назряла възможност за това мероприятие. Най-вероятно това е стара разработка", отбеляза Събев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.