fallback

Да очакваме ли скок на цените за електричество от 1 юли?

Хората не са добре информирани откъде идва повишението на сметките им, смята Ремина Алексиева

01.04.2024 | 18:30 Автор: Деси Николова

Огромни сметки за ток получиха потребители за януари. За малки апартаменти само за 20 дни сметките достигат рекордните 700 лева. Възможно ли е това да са реални сметки?

"Разковничето е, че хората не са добре информирани откъде идва този скок в сметките. Също така фактът, че сметката им не отговаря често на доходите, които получават и това ги затруднява. Това са съвсем реални проблеми. Мога да уверя гражданите, че не се очаква скок от 1 юли, каквито бяха много от спекулациите", заяви Ремина Алексиева от Центъра за изследване на демокрацията в студиото на предаването "Директно".

Конкретно за случая в Добрич, където потребители с по-малки апартаменти сигнализираха, че сметките им са достигнали нови рекорди, гостът е на мнение, че става въпрос за специфичен проблем.

"Това се дължи на някакъв локален проблем, който те имат. Не би било нормално. Зависи от много фактори - от състоянието на жилищата, от начина, по който се отопляват, но не би трябвало да получават толкова високи сметки", разясни Алексиева за Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback