Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолог: ПП-ДБ са в неудобна позиция, ГЕРБ е с добро стартово положение за избори

"Образът на "Продължаваме промяната" е смехотворен", заяви Атанас Радев

27.03.2024 | 18:30 Редактор: Деси Николова

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" върнаха празна папката с втория мандат за съставяне на кабинет на фона на продължаващите взаимни обвинения между партиите в управлението за разпада на преговорите и поредния епизод от политическата криза у нас.

"През последната седмица се нагледахме на какво ли не по отношение на това как не се правят преговори за съставяне на правителство. Отношенията между двете политически партии по-добре да бъдат прекъснати в тази ситуация, защото евентуалните отношения, които биха могли да влошат диалога между тях, ще повлияят на последващ етап, когато минат изборите. Ние сме в подготовка на следващия редовен кабинет и евентуалните разговори, които ще продължат между тях, по посока на евроатлантическите ценности", заяви политологът Атанас Радев в ефира на предаването "Директно".

Според политолога единственият вариант за излъчване на кабинет с втория мандат е бил възможен, само ако двете политически сили излъчат състав и структура на Министерския съвет, който да е равно отдалечен от двата политически субекта.

Пред Bulgaria ON AIR Радев заяви, че позицията на ПП-ДБ към момента не е идеална, предвид наближаващите избори.

"Образът, който в момента "Продължаваме промяната" демонстрираха, като това да се молят на Борисов, изглеждаше меко казано смехотворно в цялата тази ситуация и съответно това не е добър старт за предизборна кампания - да покажеш такава доминация и разбиране, че твоят опонент е с много добро стартово положение", подчерта политологът.

Гледайте целия разговор във видеото.