Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Преподаватели взаимно надграждат знанията си на научно-приложна конференция

Във форума участват множество експерти, разказаха Даниела Илиева и Десислава Лазарова-Тодорова

20.03.2024 | 18:45 Редактор: Деси Николова

Експерти се събират на четвърта Национална научно-приложна конференция за повишаване на квалификацията на учителите. Предизвикателствата са особено важни сега в ерата на все по-напредващите дигитални технологии.

"Конференцията е едно значимо събитие, защото се случва не за първи, не за втори, не за трети, а за четвърти път. За наша радост тази инициатива събира все повече учители от цялата страна, което показва жаждата за знание и обмен на знания и умения. Конференцията е именно една такава платформа за обмен на знания и добри практики", каза проф. Даниела Илиева от ВУЗФ в студиото на предаването "Директно". 

Целта на форума е да се състои открита експертна дискусия по въпросите на продължаващата квалификация на учителите и съвременните тенденции в учебното съдържание в средното образование през погледа на висшето образование.

"Надграждането на знанията е изключително важно. Важно е както за опитните учители, които са прекарали повече време в системата, така и за новите учители, за хората, които започват работа като учител и преди това са се занимавали с други неща. Няма как, тъй като времената са изключително динамични, промените налагат ние самите да сме в час. Това учене през целия живот при учителите върви с професията", каза преподавателят по предприемачество Десислава Лазарова-Тодорова в ефира на Bulgaria ON AIR.

В конференцията е предвидена и дискусия, посветена на споделяне на добри практики, в която ще вземат участие учители и директори от средните училища в цялата страна, преподаватели във ВУЗФ, експерти и анализатори по въпросите на образованието, представители на МОН, Синдиката на българските учители, бизнеса, академичните и научните среди.

Гледайте целия разговор във видеото.