Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Посланието на политическите сили е хаос, те самите не знаят какво се случва

Парламентарни избори не биха били добра идея, смятат Дария-Лора Дачева и Цветомир Николов

18.03.2024 | 19:00 Редактор: Деси Николова

До утре на обяд остава въпросителната ще има ли правителство или отиваме на избори. След снощните брифинги е ясно само едно - за часове напрежението ескалира и политическата ситуация у нас беше взривена.

"Както стана ясно - нищо не е ясно. Никой нищо не знае, не знаем и не е ясно защо нещата се случват по този начин, защо се намираме в една българска трагедия от 3 части. Както Асен Василев, аз също продължавам да съм умерен оптимист. Смятам, че едни предсрочни парламентарни избори не биха били полезни за никого. Силно се надявам, че ще се стигне до консенсус", заяви политологът Дария-Лора Дачева в студиото на предаването "Директно".

Вечерта в неделя на извънредни брифинги от ПП-ДБ и от ГЕРБ изявиха своите позиции като ПП-ДБ заявиха, че са готови да дадат на ГЕРБ 6 министерства и да не ходим на избори.

"Посланието е хаос. Те нямаха никаква идея това защо се случва, дори самите те не знаеха до последния момент, а причината е много ясна. Когато се опитваш да направиш такова коалиционно споразумение в три направления - първо да имате политическа програма и да имате политическо споразумение за принципни цели и всякакви методики за това как ще работите заедно, от друга страна състав на Министерски съвет и на трето място - регулаторите и се опитвате това да го направите в краткия хоризонт от време, в който те решиха да го направят, естествено ще имате проблеми в договарянето", каза Цветомир Николов от "България на младите" пред Bulgaria ON AIR.

Според него обаче въпреки всичко ще има ротация, тъй като политическите сили имат принципно разбирателство по почти всички теми.

Гледайте целия разговор във видеото.