Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Все още не е ясно колко е сериозно заболяването на крал Чарлз III

Медиите коментират доста загрижено новината за новооткрития рак на краля, заяви Илияна Милушева

07.02.2024 | 18:45 Редактор: Деси Николова

Малко след като седна трона, британският крал Чарлз III, който е на 75 години, бе диагностициран с рак. Заболяването му бе открито по време на наскорошна операция на простатата. Според световните агенции кралят ще е встрани от публичния живот за неопределено време. 

"Медиите коментират доста загрижено новината за новооткрития рак на краля. Колко е сериозно заболяването му, не става ясно. Съобщението, което изпратено, е прекалено подробно. Не е типично за кралския двор да изпраща толкова подробно съобщение и това показва колко модерен крал иска да бъде Чарлз III", коментира журналистът Илияна Милушева в ефира на предаването "Директно".

Стана ясно, че след планирана операция на простата е открит рак, но вида му засега не се коментира.

Милушева изрази мнението си в eфира на Bulgaria ON AIR, че това не е лошо, тъй като според запознати, спекулациите относно заболяването на краля, биха могли да са огромни и да не носят нищо позитивно, ако се знае точно какъв е ракът.

"Абсолютно всичко е планирано и има план за абсолютно всичко, но едва ли се мисли вече за нов наследник. Рано е да се говори още какво ще се случи с краля, при положение, че не се знае какъв е ракът, в каква степен е той. Знае се, че той е на домашно лечение", каза още журналистът.

Гледайте целия разговор във видеото.


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 месеца
Кралят постъпи много коректно, когато публично оповести за заболяването си. Не е длъжен обаче да дава повече подробности. Сигнализирай за неуместен коментар