Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Димитър Ганев: Очевидно ще имаме ремонт на кабинета

Политологът е на мнение, че политическият ни процес е изключително динамичен

08.01.2024 | 18:14 Редактор: Деси Николова

Политическата седмица, в която започна и новата сесия на парламента, тръгна с политическа интрига - с чий мандат ще се случи ротацията. В последните дни коментарите вървят в посока на това, че ще има изцяло ново завъртане на рулетката пред президента. На този фон Румен Радев атакува пред Конституционния съд промените в основния закон.

"От момента, в който имаше уговорка за ротацията, беше ясно, че тя няма как да се мине без тази конституционна процедура. В Конституцията ясно е описано, след като министър-председателят подаде оставка, или му бъде гласувана такава, какво следва като процедура. Оставка на министър-председателят означава оставка на целия кабинет", заяви политологът Димитър Ганев в студиото на предаването "Директно".

Политологът е на мнение, че са възможни всякакви изненади от страна на полиците.

"Динамиката в политическия ни процес в последните няколко месеца е толкова силна, че буквално може да бъдат разместени пластове последните няколко седмици преди ротацията. Дотогава има 50 дни, което е много политическо време. Би ме изненадало силно ако имаме ротация без смяна на министри", заяви Ганев в ефира на Bulgaria ON AIR.

По негови думи "очевидно ще имаме ремонт на кабинета".

Гледайте целия разговор във видеото.