fallback

Кметът на Свиленград: Човешка грешка може да е причина за пожарите в областта

Анастас Карчев коментира и проблемите с ГКПП-тата в района на Свиленград

28.08.2023 | 17:35 Автор: Калина Донкова

Човешка грешка е възможно да е причината за големите пожари в Свиленградско отпреди дни. Това заяви в ефира на предаването "Директно" кметът на града Анастас Карчев, но разследването продължава.

"Площта, която беше обхваната от пожара, е около 15 хил. декара. Благодарение на пожарникарите успяхме да локализираме пожара и той да не навлезе в населените места”, каза той.

Гостът коментира и проблемите с турската ни граница, където на контролно-пропускателния пункт отново се забелязва тенденция пътуващите да чакат по няколко часа, за да преминат.

"ГКПП "Капитан Андреево" е много по-малък пункт от турския и не може да понесе потока, който през годините се увеличава и затова се получават километрични опашки", каза Карчев. По негови думи решение обаче има и това е да се продължи републиканският път, който свързва АМ "Марица" със село Радовец и да се създаде нов пропускателен пункт. При такива кризи би могло да се пренасочва движението от единия пункт към другия.

Кметът на Свиленград потвърди слуховете, че в града се изгражда игрален комплекс, който ще предлага на работниците си заплати от 9 хил. лева. Компанията инвеститор е базирана в САЩ и тя е световно известна с това, че влага в такива комплекси.

"Да, това е реален инвеститор, който успяхме да привлечем през годините. Очаква се комплекса да заработи до няколко месеца. Трябват им около 700 души персонал", поясни Карчев.

Вижте целия разговор във видеото.

fallback
Още от Директно
fallback