Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Кметът на Свиленград: Човешка грешка може да е причина за пожарите в областта

Анастас Карчев коментира и проблемите с ГКПП-тата в района на Свиленград

28.08.2023 | 17:35 Редактор: Калина Донкова

Човешка грешка е възможно да е причината за големите пожари в Свиленградско отпреди дни. Това заяви в ефира на предаването "Директно" кметът на града Анастас Карчев, но разследването продължава.

"Площта, която беше обхваната от пожара, е около 15 хил. декара. Благодарение на пожарникарите успяхме да локализираме пожара и той да не навлезе в населените места”, каза той.

Гостът коментира и проблемите с турската ни граница, където на контролно-пропускателния пункт отново се забелязва тенденция пътуващите да чакат по няколко часа, за да преминат.

"ГКПП "Капитан Андреево" е много по-малък пункт от турския и не може да понесе потока, който през годините се увеличава и затова се получават километрични опашки", каза Карчев. По негови думи решение обаче има и това е да се продължи републиканският път, който свързва АМ "Марица" със село Радовец и да се създаде нов пропускателен пункт. При такива кризи би могло да се пренасочва движението от единия пункт към другия.

Кметът на Свиленград потвърди слуховете, че в града се изгражда игрален комплекс, който ще предлага на работниците си заплати от 9 хил. лева. Компанията инвеститор е базирана в САЩ и тя е световно известна с това, че влага в такива комплекси.

"Да, това е реален инвеститор, който успяхме да привлечем през годините. Очаква се комплекса да заработи до няколко месеца. Трябват им около 700 души персонал", поясни Карчев.

Вижте целия разговор във видеото.