Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Доц. Асенова: Избирането на проф. Спасов е опит да се върне като шеф на болница "Лозенец"

Определен човек трябваше да спечели изборите, заяви тя

13.07.2023 | 19:05 Редактор: Елеонора Танева

Продължава скандалът в Медицинския факултет на Софийския университет "Свети Климент Охридски", след като проф. Любомир Спасов отново беше избран за декан.

Лекари, преподаващи във факултета, изпратиха отворено писмено до медиите, в което обявиха, че при избора са извършени груби процедурни нарушения, както и натиск от страна на проф. Спасов. Самият той не беше открит за коментар, а министърът на образованието Галин Цоков разпореди проверка.

Пред Bulgaria ON AIR доц. Дорина Асенова, която е Началник на Клиника по акушерство и гинекология в болница "Лозенец" и досега заемаше поста на декан на Медицинския факултет на СУ, заяви, че избирането на проф. Спасов е опит той да се върне и като директор на болница "Лозенец".

"Смятала съм, че може да има извършени някакви нарушения, но не съм се сетила точно за такъв момент. Адски е обидно от моя страна и на моите колеги преподаватели в един момент да ти обяснят, че ставаш за изпълнител, имаш право да гласуваш, но нямаш право да бъдеш избиран, защото в случая определен човек трябваше да спечели изборите", заяви доц. Асенова в студиото на "Директно".