Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Студенти стимулират предприемаческия дух сред младите в Благоевград и региона

Много млади хора у нас имат добри идеи за стартиране на свои бизнеси

28.12.2022 | 18:30 Редактор: Калина Донкова

Напук на статистиката, която твърди, че регионът на Благоевград е слаборазвит и с ниски доходи, студенти от Американския университет се опитват да докажат, че именно там има изобилие от възможности. Особено за младите хора.

Наскоро студентската организация StartUP@Blagoevgrad към висшето училище организира и десетата конференция за млади предприемачи в Благоевград.

Инициативата е най-мащабната на клуба и представя множество обучителни и мотивационни лекции под формата на презентации, както и бизнес работилници.

Това издание на StartUP Conference успя да събере на едно място студенти, предприемачи и инвеститори от региона и страната. Сред участниците бяха и четирима от най-успешните и най-влиятелните предприемачи в България Лъчезар Георгиев, Христо Попов, Христо Бояджиев и Борис Колев. 

В ефира на предаването "Директно" Мартин Станчев и Кристиан Петров от StartUP@Blagoevgrad бяха категорични, че множество млади хора се опитват да стартират свои бизнеси и имат много и добри бизнес идеи, а чрез правилна мотивация успехът в реализирането им няма да закъснее.

Вижте целия разговор във видеото.