Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Собственик на фирма: Пътни полицаи целенасочено саботират drink&drive услугите

Умишлено проверяват колите по един час, твърди Красимир Маринов

11.11.2022 | 15:21 Редактор: Калина Донкова

В случая с катастрофата на Околовръстното шосе в София от 25 септември, при която загина френски гражданин, а съпругата му беше тежко ранена, наистина е извикан автомобил на drink&drive фирма. Това каза в ефира на предаването „Директно“ Красимир Маринов, собственик на компания за превоз на шофьори.

За инцидента беше повдигнато обвинение на Димитър Любенов.

Първата кола е била спряна от патрул на пътна полиция, изпратена е втора, също спряна за проверка.

Тези проверки се случват редовно, категоричен е Маринов.

„При нас проверките са ежеминутни. От една страна, аз винаги съм адмирирал да има контрол, но при нашата услуга вече е по-различно, защото проверките биха могли да бъдат доста по-бързи“, каза той и е категоричен, че става дума за целенасоченост и трайно установена практика.

„Правили сме стотици опити да подадем сигнал и всичко остава на фаза "тече проверка". Само в един-два случая се стига до мъмрене“, подчерта още Маринов.

Той коментира и тестването на шофьорите за наркотици, което след проверки на полицаи, стана повод от МВР да повдигнат въпроса за достоверността им.

Най-големият проблем е, че резултатите от пробите излизат много късно, а самите тестове са и изключително чувствителни и отчитат положителни проби при употреба дори на медикаменти за грип, болкоуспокояващи и други, смята Маринов.

Вижте целия разговор във видеото.