Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Бутиковата компания "еЛек" спечели две награди на Aestetical & Medical Beauty Awards 2022

Тя е първата такава малка козметична фирма в България, която влага в производството си молекулярно пречистване на водата

24.09.2022 | 16:03 Редактор: Елеонора Танева

Бутикова козметична компания спечели две от наградите в първото за България Aestetical & Medical Beauty Awards 2022. "еЛек" се отличи с антиеджинг продукти.

"Целта на конкурса е да стимулира компании, които се занимават с продукти, свързани с разкрасяване, другата част на конкурса беше за студиа. Самата покана за участие в конкурса за нас беше чест. Тя се прави на база на дейността на фирмата, иновациите, които може да предложи на база продукти и технологии", уточни управителят на "еЛек" Светлана Костова в студиото на "Директно"

В престижната надпревара са участвали както български производители, така и представителства на международни компании.

"Задълбочили сме се върху емулсията - маслена и водна фаза, като тук основен акцент е субстанцията вода, която е изключително важна за хидратацията на човешката кожа. През цялото време субстанцията вода, която влагаме, е много важна", подчерта Костова.

От изключително значение за крайния продукт е технологията, по която се изработва.

"Активните съставки или са водоразтоврими, или мастноразвотирими. Моментът, в който искаме да ги съчетаем в едно, е този преломен момент, в който създаваме емулсията. Двата наградени продукта - първият е класическата емулсия - тип крем, а серумът - той е във форма на водна, гелообразна емулсия, в която съществуват маслени съставки, но те са по-малко - за сметка на тези, които са на водна база", поясни бранд мениджърът на "еЛек" Кристина Костова

Козметиката, която произвеждат е бутикова, ръчно създадена. Компанията има производство, което е в малки серии.

"Можем да обърнем внимание на всеки детайл. Продуктът, който е на рафта, е произведен преди 1-2 седмици. Субстанциите са по-пресни, не ползваме химически консерванти и парабени, което е много важно. Нашите продукти са авторски, разработваме наши формули, те са изключително уникални за нас, работим със субстанции на растителна основа, които имат много по-добро въздействие върху кожата", каза Светлана Костова. 

А едно от най-ценните неща в бутиковото производството е молекулярното пречистване на водата. Системата е внедрена в производство от повече от година. Тя се използва предимно от големите козметични компании. "еЛек" е първата бутикова компания в България, която го влага в производствения процес.

"Така тя става съвсем близка до ледниковата вода, която се води най-чистата на Земята. Тя е изключително полезна както за вътрешен прием, така и за кожата, която е най-големият ни орган - приема и въвежда всички вещества до нашите клетки", уточни управителят на "еЛек".

Кристина Костова препоръчва на хората, когато избират продукт, да се водят по това от какво има нужда собствената им кожа, а не от актуалните тенденции.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК