Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Политолог: Ръстът в подкрепата за "Продължаваме промяната" е логичен

Законодателната програма на проектокабинета на Асен Василев е изключително важна, коментира Борислав Ангелов

06.07.2022 | 22:30 Редактор: Калина Донкова

Ръстът в подкрепата на електората за "Продължаваме промяната" е нормален, предвид консолидацията след вота на недоверие, който свали правителството. Това коментира в ефира на предаването "Директно" политологът Борислав Ангелов.

От последното социологическо проучване на "Алфа рисърч" стана ясно, че и трите партии, част от управляващата коалиция, са увеличили процента си на доверие.

Спад има при "Има такъв народ", за които се предполага, че дори може да не станат част от следващия парламент, ако се стигне до нови избори.

"Имаме ръст и при БСП с близо процент и половина, покачване има и при "Демократична България. Значи виждаме, че и трите формации, които останаха да управляват страната в едно правителство в оставка, бележат ръст. Имаме спад при останалите политически формации", посочи Ангелов.

По-рано днес министър-председателят в оставка Кирил Петков обяви, че вече е готова законодателната програма на коалицията при евентуален нов кабинет с премиер Асен Василев. Става дума за 40 законопроекта, които трябва да бъдат приети в следващите шест месеца.

Тази програма е амбициозна, но много необходима на България, коментира още Ангелов.

"След това не знаем дали ще се съумее да се избере правителство при едни евентуални предсрочни избори. Няма да може да приеме тази законодателна програма и рискуваме да загубим парите по Плана за възстановяване и устойчивост", каза той.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК