Директно

Всеки делничен ден от 17:30 часа
още

Министър Божанов: Не са предлагани постове и пари на отцепниците от ИТН

Нови избори биха били безотговорно решение, смята той

13.06.2022 | 22:27 Редактор: Калина Донкова

Не са предлагани постове и пари на отцепниците от "Има такъв народ". Това коментира в ефира на предаването "Директно" министърът на електронното управление Божидар Божанов.

По думите му казаното по-рано днес от министъра на спорта в оставка Радостин Василев е притеснително, но това са вътрешнопартийни теми за "Има такъв народ" и от "Демократична България" не са влияли в тях.

"Беше неизбежно четворна коалиция да бъде трудна. Това са четири партии, които се разминават по някои теми. Обединяваха се по част от своите политики, които залегнаха в коалиционно споразумение. Тази трудна комуникация донякъде доведе и до това скъсване. Не мисля, че нещо изведнъж се е случило, по-скоро се е натрупвало с времето. Това, което аз видях на Министерския съвет, от който тръгна всичко, е недоволството на министър Караджов от бюджета за МРРБ", каза още Божанов.

Той посочи, че "Демократична България" е готова за избори.

"Ние сме готови за избори, казвали сме го много пъти, но искаме да избегнем избори, защото това е лошо за страната. В тези кризи, в този момент, това би било безотговорно решение", каза министърът на електронното управление.

Според него съществува риск актуализацията на бюджета да не бъде приета.

Божанаов коментира и готвените промени в Закона за електронното управление и намаляването на административната тежест.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Мегинка
преди 1 година
Божидар Божанов изглежда толкова наивен, че ще е последният разбрал за дадени пари, затова и не си е на мястото в ДБ и Парламента Сигнализирай за неуместен коментар