Лукойл Академик очаква трудни мачове в Европа

21.10.2015 | 16:44 Редактор: Десислава Джерманска
Лукойл Академик очаква трудни мачове в Европа

Тони Дечев определи като „трудна и равностойна“ групата на Лукойл Академик в турнира ФИБА Еврокъп. Българският шампион при мъжете попадна в един поток с руския Енисей Красноярск, Тарту Рок от Естония и Макаби Ришон от Израел. „Студентите“ започват с тежко гостуване в Красноярск на 28-ми октомври, а Дечев ще направи дебют като старши-треньор в евротурнирите.

"Ако трябва да бъдем по-точни това е един вид отстъпление за клуба след участието в турнира на УЛЕБ - коментира Дечев на пресконференция днес. - Но това е решение на ръководството. Явно искат да натрупаме престиж и победи в по-слабия турнир и евентуално да се върнем в УЛЕБ. Амбицията на ФИБА е да направи турнира по-престижен, но разпределението на регионален принцип ни изпрати в по-трудна група. Срещу Енисей ще се опитаме да покажем селекцията, това, което сме работили и се надявам да поднесем някоя изненада."

Дечев призна още, че възстановяването на контузения гард Божидар Аврамов не върви добре. Не се знае докога ще отсъства националът, като все още продължават прегледите му.  Първото домакинство на Лукойл Академик е 4-ти ноември срещу Калев в Арена Ботевград. От клуба предлагат на феновете пакетна цена от 10 лева за трите срещи у нас. Единичните билети ще струват 4 лева на предварителна продажба и 5 лева в деня на мача.