Новият спонсор на Левски няма да строи стадиона

Херберт Крутина, член на борда на директорите на Щрабаг

16.09.2015 | 13:19 Редактор: Десислава Джерманска
Новият спонсор на Левски няма да строи стадиона

Левски сключи спонсорски договор с Щрабаг за една година. Контрактът може да бъде удължен за още 2 години, ако австрийският строителен концерн добие очакваната популярност от партньорството си с футболния клуб. Спонсорът засега няма да участва в строителството на стадион Георги Аспарухов, като помощта е единствено финансова.

„Щрабаг е строителна компания и разбира се, че нашият интерес е да се занимаваме с инфраструктурно и инженерно строителство. Във Виена строим стадиона на Рапид, който трябва да бъде открит следващата година. Ние имаме опита да изпълняваме такива обекти. Бихме се радвали, ако ни се предостави такава възможност за работа и в България. Но не е наша работа да оказваме влияние върху Левски като клуб и как да използва средствата, които ние им предоставяме. Вярваме, че те ще ги използват по най-разумния начин“, коментира Херберт Крутина, който е член на борда на директорите на Щрабаг.

Името на новия спонсор вече е поставено върху официалните екипи на Левски и отбора ще излезе с тях в домакинството си срещу Берое в неделя. До края на месеца се очаква клубът да сключи договор с още една компания.