Спортните журналисти от София се включиха в Ice Bucket Challenge

Номинира ни са Б. Михайлов, Ст. Костадинова, Е. Раданова и др.

24.08.2014 | 16:36
Спортните журналисти от София се включиха в Ice Bucket Challenge

Предизвикателството Ice Bucket Challenge стана толкова популярно, че вече звездите, включили се в него, са повече от тези, които не са го приели.

Над 30 колеги спортни журналисти се заляха с ледена вода в неделя, но по-важното е, че събраха средства.

Ice Bucket Challenge не е просто забавление, а е инициатива за събиране на пари за борба с амиотрофичната латерална склероза. В България болните са около 600.

Спортните журналисти в София решиха да действат локално, а не глобално, тъй като събраната сума едва ли може да помогне на много хора, диагностицирани със заболяването.

Поради тази причина събраните 700 лева ще бъдат дарени на футболния специалист Аян Садъков.

Идеята на журналистите, отразяващи спорт, обаче е инициативата да не спира дотук.

Ето защо те номинираха редица спортни деятели също да се включат в предизвикателството и на свой ред да съберат средства.

Номинации получиха президентът на БФС Боби Михайлов, президентът на БОК Стефка Костадинова, новият министър на спорта Евгения Раданова, Екатерина Дафовска, Вальо Михов, Сани Жекова, Даниел Боримиров, Любо Пенев, Светльо Петров и други.

Спортните журналисти призовават всички футболни фенове да не хвърлят бомбички и да не създават проблеми в следващия кръг, а спестените от глоби пари да бъдат дарени от клубовете на Аян Садъков.