Венгер: Шчесни не искаше да извърши нарушение

"Червеният картон не просто развали мача, а направо го уби", коментира французинът

20.02.2014 | 14:24
Венгер: Шчесни не искаше да извърши нарушение

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не оспори дузпата на Байерн Мюнхен, но не бе така сигурен, че е трябвало да бъде показан червен картон на Войчех Шчесни.

"Не мога да споря цяла нощ, не съм достатъчно добър съдия, за да кажа. Войчех не прецени добре ситуацията. Но нямаше желание да извърши нарушение, просто не прецени топката", коментира след мача Венгер.

"За съжаление червеният картон промени мача напълно и не просто това, а направо уби мача. До този момент мачът бе от топ класа. А през второто полувреме бе скучен за неутралните зрители. Беше еднопосочен трафик. Съдията направи решение, което уби мача".

Наставникът на Байерн Мюнхен Пеп Гуардиола не скри, че вратарят на отбора Мануел Нойер стои в основата на победата. Специалистът похвали също така полузащитника Тони Кроос, който вкара гол и нацели греда след почивката.

"За да играеш добре, трябва да задържаш топката. Ако не владееш кълбото, ще страдаш - както ни се случи в първите 15 минути. Всичко се свежда до контрола на топката", добави Гуардиола.