Валке: Бразилските стадиони надминават европейските

ФИФА все още няма да изключва стадиони от списъка на домакините за Световното първенство, добави генералният секретар на ФИФА

18.02.2014 | 11:47
Валке: Бразилските стадиони надминават европейските

Генералният секретар на ФИФА Жером Валке заяви, че на този етап федерацията няма да изключва от програмата за Световното първенство нито един от стадионите в Бразилия. Той е на посещение в страната домакин за поредната инспекция на спортните съоръжения, които ще примат мачовете от Мондиала. 

"Предстои да се произнесем единствено за Коритиба. ФИФА не разполага със средства, с които да помогне за доизграждането на стадиона", каза Валке по повод възможността стадионът в града да отпадне от списъка на стадионите домакини заради забавянето на строежа му. 

"Бразилските стадиони са едни от най-добрите в света и надминават по качество голяма част от европейските", каза още той.

Треньорът на националния отбор на Англия Рой Ходжсън също е в Бразилия, за да се запознае с условията, които очакват селекцията му.

"За всички европейски отбори ще бъде трудно да се адаптират към климата тук, който е много различен. Тук е много по-горещо и влажно, но мисля, че ние ще се подготвим", коментира специалистът.