Канада триумфира в ските свободен стил

Канадците се представят добре и в други дисциплини, като записаха победи в хокея и кърлинга

11.02.2014 | 10:59
Канада триумфира в ските свободен стил

Канада се представи безапелационно на финала на ски свободен стил на Олимпиадата в Сочи. Двама нейни представители взеха първите 2 места, а трети остана руснакът Александър Смишляев. 

Алекс Билодо защити олимпийския си трофей от Ванкувър и стана първият състезател в дисциплината с две олимпийски титли. Втори се нареди сънародникът му Микаел Кингсбъри, който имаше шанс и да спечели, но лека грешка го лиши от златото.

При едноместните шейни германката Натали Гайзенбергер е лидер след първите две спускания. Тя бе най-бърза и в двете серии и остави зад себе си олимпийската шампионка от Ванкувър Татяна Хюфнер (Германия) и Ерин Хамлин (САЩ). 

Женският отбор на Канада победи Финландия с убедителното 3:0, но головете паднаха едва в заключителната трета част. По този начин настоящите олимпийски шампионки се класираха директно за полуфинала, където място си осигури и отборът на САЩ, след като разгроми Швейцария с 9:0. 

На 12 февруари ще се изиграят последните срещи от групата, като САЩ и Канада ще се борят за първото място в нея, а Швейцария и Канада - за третото.  

Канадците жънат успехи и в кърлинга, където победиха Германия с 11:8 в първия си мач. След това обаче последва поражение от Швейцария с 4:5. 

Домакините от Русия не започнаха по най-добрия начин и записаха две загуби - от Великобритания с 4:7 и от Дания с 10:11. В друг мач Норвегия победи САЩ със 7:4.