ПСВ се наложи над Камбур като гост с 2:1

"Филипсите" успяха да обърнат резултата и се поздравиха с победата

06.02.2014 | 10:44
ПСВ се наложи над Камбур като гост с 2:1

ПСВ Айндховен остана на седмото място в холандската Ередивизи, след като снощи победи Камбур с 2:1 като гост. Така отборът на Филип Коку събра 32 точки, с 12 зад лидера Аякс. 

Срещата започна вихрено и още във втората минута Камбур откри резултата. Елвис Ману се оказа най-съобразителен при разбъркване в наказателното поле на ПСВ след корнер и прати топката в мрежата. 

Отговорът на ПСВ дойде малко преди края на първото полувреме, отново след статично положение. Топката бе центрирана от пряк свободен удар, а Джефри Брума успя да изпревари вратаря на домакините и отбеляза с глава.

Още в началото на втората част пред Камбур се откри великолепна възможност да си върне преднината. Джоди Лукоки беше чудесно изведен сам срещу Йерун Зут, но вместо да подаде на свободния през опразнената врата Ману стреля в аут. 

Така се стигна до 61-вата минута, когато голмайсторът Ману позволи на Лусиано Нарсинг да му отнеме топката в собствената половина. Нападателят напредна по фланга и центрира топката към Юрген Локадия, който сам срещу вратаря не сгреши и донесе победата на "филипсите".

След загубата Камбур се свлече до 15-ата позиция с 22 точки и ще продължи да се бори за оставане в елита.