Диего Симеоне е реалист преди дербито срещу Реал

Мачовете с най-добрите те правят още по-силен, казва треньорът на Атлетико

05.02.2014 | 10:41
Диего Симеоне е реалист преди дербито срещу Реал

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне изобщо не се притеснява преди дербито с Реал за Кралската купа довечера и дори очаква с нетърпение сблсъка на „Бернабеу“.

„Твърдо вярвам, че колкото по-често играеш срещу най-добрите и най-силните съперници, толкова по-силен ставаш. Те са страхотен отбор и аз бих се радвал и да играем с тях и контроли“ заяви аржентинецът, чийто тим спечели последните 2 мача срещу Кралския клуб – миналата пролет финала за Купата и през есента триумфира с 1:0 като гост в Примера.

„Ние сме достатъчно скромни и разбираме реално нещата. Знаем, че трябва да се борим с всички сили и да се опитаме да се възползваме от шансовете си, защото със сигурност Реал ще иска да вземе реванш“ изтъкна Симеоне.

„Когато играхме с тях по-рано през сезона беше в началото на кампанията и треньорът Карло Анчелоти все още не бе успял да наложи идеите си, но сега те са много по-сработени и опасни. Няма никакво съмнение, че са по-добри оттогава, така че ни очаква труден сблъсък“ каза още той.

Наставникът не разкри дали ще пусне бразилеца Диего сред титулярите, но очакванията са, че това ще се случи, след като халфът вкара гол при повторния си дебют за тима в неделя и може да донесе доста креативност в атаката на Дюшекчиите.