Сиатъл Сийхоукс спечели Супер Боул

Морските орли сразиха Денвър Бронкос с 43-8 и не оставиха съмнение в превъзходството си

03.02.2014 | 11:12
Сиатъл Сийхоукс спечели Супер Боул

Сиатъл Сийхоукс спечели историческа първа титла в НФЛ, след като размаза Денвър Бронкос на финала за Супер Боул. 

Шоуто в Ню Джърси по традиция привлече огромно внимание по целия свят, а този път дори нямаше и битка, тъй като Сиатъл поведе още от началото и до края не изпусна инициативата. 

Морските ястреби бяха загубили предишния си финал преди 8 години, но сега не оставиха шансове на съперника, воден от звездата си Пейтън Манинг. С отлична защита те доминираха от първата до последната секунда, за да стигнат до убедителния триумф и да завършат сезона с общ баланс 16-3. 

„Бяхме непреклонни през целия сезон, а да можем да играем най-добрия си футбол точно на финала, беше фантастично” заяви куотърбекът на победителите Ръсъл Уилсън. 

Неговият тим дръпна с 22-0 на почивката, а в третата четвърт разликата се увеличи до 36-0, като в един момент феновете започнаха да се питат дали Денвър изобщо ще запише точки. Това все пак стана, но поражението определено бе болезнено за Бронкос, които са с баланс 2-5 за най-престижния трофей в американския спорт. 

„Силно е разочароващо да завършим по този начин. Не зная дали изобщо ще успея да го преодолея някога” заяви Манинг, който през сезона даде рекордните 55 тъчдаун-паса. 

За най-полезен играч на мача бе избран лайнбекът на Сиатъл Малкълм Смит, който в началото на второто полувреме пресече подаване в своята половина, след което направи тъчдаун пробягвайки 69 ярда.