Хуан Мата вече официално е част от Манчестър Юнайтед

Трансферът на испанеца завърши на 25-и януари

26.01.2014 | 11:10
Хуан Мата вече официално е част от Манчестър Юнайтед

Хуан Мата вече официално е част от Манчестър Юнайтед и ще бъде в състава за двубоя с Кардиф във вторник.

Трансферът на испанеца бе завършен в събота, като още по обед той пристигна с хеликоптер на клубната база, след което премина медицински прегледи и договори личните си условия.

Сумата, която получава Челси е 37,1 милиона паунда, с което е подобрен предишния клубен рекорд за най-скъп играч, който се държеше от Димитър Бербатов. Счита се, че Мата ще взима по 150 000 паунда на седмица, което е два пъти повече от парите, които прибираше досега.

„Развълнуван съм, че идвам в Юнайтед. Изкарах силен период в Челси, но бе време за ново предизвикателство. Това е перфектното място за мен и се радвам, че получавам възможност да бъда част от следващата глава в историята на клуба“ заяви Мата.

„В Челси остават много мои приятели, но няма как да отхвърлиш възможността да дойдеш в Манчестър Юнайтед. Очаквам с нетърпевие възможността да помогна на отбора да бъде успешен в следващите години“ добави халфът, който няма да право да играе в Шампионската лига.

„Хуан е един от най-добрите плеймейкъри в съвременния футбол и за нас е удоволствие, че ще играе тук“ заяви мениджърът Дейвид Мойс. „Той бе в основата на последните успехи на Челси и винаги играеше добре срещу нас, така че съм сигурен, че сега феновете ни ще бъдат доволни, че вече ще носи червено“ добави той.