Гришо разочарован след загубата

Боли, но съм доволен, заяви тенисистът.

22.01.2014 | 12:41
Гришо разочарован след загубата

Най-добрият български тенисист Григор Димитров заяви, че е доста разочарован от загубата на четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Димитров претърпя поражение от водача в световната ранглиста Рафаел Надал (Испания) с 6:3, 6:7(3), 6:7(7), 2:6 при първото си класиране сред осемте най-добри в турнирите от Големия шлем.

"В момента чувствата ми са смесени. Малко съм разстроен. Тежко е да загубиш такъв мач, първият ми четвъртфинал. С излизането на корта не очаквах нищо друго освен победа", каза Димитров.

"Разочарован съм. Няма да лъжа. Но в крайна сметка трябва да си взема поуките от тази мач и да продължа напред", допълни той. Димитров похвали и представянето на Надал, когото определи за най-силния тенисист в света в момента.

"Рафа заслужава поздравления. Той е невероятен боец и страхотен човек извън корта. Направихме хубави мачове през миналата година, днес отново се получи такъв, а се надявам и в бъдеще да имаме още", каза Димитров.

"Мисля, че Рафа направи страхотен мач. Физически той ме превъзхождаше в края на срещата. Той не е един от най-добрите, а мисля, че е най-добрият тенисист в света в момента. Надявам се да имаме още много мачове в бъдещето", допълни той.

"Не искам да коментирам какво ми каза той на мрежата след края на срещата. Едно е ясно, и двамата имаме огромен респект един към друг, на и извън корта. Той ми пожела късмет и подобни неща. Искам да го поздравя за победата", каза още Димитров.

Българинът призна, че след двата загубени тайбрека в четвъртия сет е позагубил физически сили. В третата част Димитров пропусна три сетбола, вторият от които при негово подаване при 6:5 точки в тайбрека. Хасковлията имаше отличен шанс да поведе с 2:1 сета, след като вкара силен първи сервис, но не се възползва от късия ретур на съперника и прати топката от форхенд на сантиметри в аут.

"Какво да кажа? Боли, но съм доволен, че взех решение да атакувам. Когато си взел едно решение, не трябва да съжаляваш. В живота е същото: правиш грешки, но те остават в миналото. Ще трябва да забравя този удар. Сигурен съм, че можеше да направя и друго нещо, но в такива мачове решенията се вземат за части от секундата. Въпросът е дали топката ще попадне вътре или извън корта", коментира Димитров.

"Не беше лесно след загубата на двата тайбрека. Той значително подобри играта си в четвъртия сет. Тук си каза дума и физиката. Той просто играеше невероятно. В някои моменти чувствах, че имам възможност, но реално той не ми даде никакви шансове при неговото подаване. В четвъртия сет Рафа сервираше страхотно. Много важно беше как ще започнеш в този четвърти сет. За съжаление, аз допуснах ранен пробив и нещата не преминаха положително за мен", каза още той.

След срещата Надал похвали българина и заяви, че той има всички качества да стане голям шампион.

"Хубаво е да чуеш такова нещо за себе си. Поласкан съм. Оценявам казаното, но това далеч не е факт. Имам още дълъг път пред себе си и трябва още да подобря играта си. През тези две седмици, дори в някои мачове да не показах най-доброто от себе си, смятам, че израснах. За мен на този етап това е най-важното. Работата, която свърших в последните месеци, даде резултат", каза Димитров.

"Мисля, че трябва още да работя още в кондиционно отношение. В играта се залага много на физиката и трябва да имаш крака, за да успееш. Само най-силните оцеляват в наши дни. Има и някои аспекти от играта, които знам, че трябва да подобря. Тренирам здраво. Всеки ден на корта или във фитнеса работа с идеята за бъдещето. Тенисът не е спринт, а маратон", каза Димитров, цитиран от БТА.