Бомбата е факт! Вавринка изхвърли Джокович от Мелбърн

В спор за място на финала швейцарецът ще се изправи срещу Томаш Бердих

21.01.2014 | 17:18
Бомбата е факт! Вавринка изхвърли Джокович от Мелбърн

Станислас Вавринка детронира шокиращо Новак Джокович от Откритото първенство на Австралия, след като го победи с 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

Сърбинът допусна уникална грешка в най-ключовия момент и на празен корт прати топката в аут при мачбол за своя противник и така му подари победата.

Благодарение на този успех Стан е на втори пореден 1/2-финал на турнир от "Големия шлем", а Джоко отпадна в 1/4-финалната фаза на надпреварата в Мелбърн.

Това бе и първата загуба за Джокера на Откритото първенство на Австралия от 2010 година насам, след като той бе тотален хегемон в този турнир през последните три години.

Серията на сърбина от 25 поредни победи в Мелбърн в крайна сметка бе прекъсната, след като днес неговият противник изигра невероятно силен мач.

За място на финала швейцарецът ще спори срещу чеха Томаш Бердих, който се намира в невероятна форма. Тази победа пък е сладко отмъщение за Стан, след като през миналата година отново на 1/4-финалите в Мелбърн той загуби в епичен мач от Джокович, който завърши отново в пет сета.