"Локомотив" (София) загуби с 0:2 от "Черно море"

"Моряците" бяха по-добрият отбор на терена и до средата на първата част имаха аванс от две попадения.

11.12.2013 | 18:07

"Локомотив" (София) загуби с 0:2 от "Черно море" в среща от 22-ия кръг на родната "А" група, която се игра на стадион "Локомотив" в столицата.

"Моряците" бяха по-добрият отбор на терена и до средата на първата част имаха аванс от две попадения, благодарение на попаденията на Стенли Окоро и Георги Илиев.

Окоро бе един от най-активните футболисти на игрището, отличавайки се и с асистенция при гола на своя капитан. В средата на втората част обаче той направи пропуск, оставайки очи в очи с Митрев.

Победата днес бетонира тима от Варна в първата половина на таблицата. Черно море има 37 точки - колкото шестия "Левски". "Локомотив" пък е девети, с 25 пункта на сметката си.

Още в първите секунди на двубоя Бакари овладя добре с гърди, напредна и чукна вдясно към Георги Илиев. Опитният футболист на гостуващия тим се опита да намери свой съотборник в наказателното поле, но защитата на Локомотив се справи.

В деветата минута Бакари центрира по левия фланг и около границата на малкия пеналт Йованович не се ориентира добре, след като се подхлъзна. После той бе настъпен леко от Бергонси, който попречи на вратаря Митрев да стигне до топката. Най-съобразителен в ситуацията се оказа Стенли Окоро, разписал се с лекота в опразнената врата.

"Моряците" бяха доста по-дейни от своя опонент, най-вече по своя ляв фланг, където Бакари тормозеше отбраната на столичани. Тимът от Варна не само имаше преимущество в притежанието на топката, но и показваше привлекателна игра с бързи къси подавания.

Малко преди да изтече четвърт час от началото на срещата "Черно море" сътвори поредната си атака отляво. Кълбото стигна до Георги Илиев, който подаде на Окоро. Той шутира моментално от движение, но право в ръцете на заелия добра позиция Митрев.

Маркиньос загатна за класата си, когато "разсече" защитния вал на гостуващия състав с великолепен пас към Искрен Писаров, но последният не успя да преодолее съперников бранител.

В 21-та минута Стенли Окоро се изстреля по дясното крило, надбягвайки съперников футболист. След това той пусна хубав пас към Георги Илиев на далечната греда и лидерът на гостите удвои аванса на своя отбор. Само две минути след това Окоро бе изведен сам срещу вратаря на противника, но се забави и шутира право в ръцете му.

В средата на първото полувреме Маркиньос разтегли към Елтон вдясно. Той центрира по земя в наказателното поле и Гаел отправи изненадващ шут от движение. Китанов обаче внимаваше и успя да избие в ъглов удар.

Бакари се опита да изненада Митрев, но не уцели рамките на пазената от него врата. Малко по-късно "Локомотив" стигна до нова възможност, но ударът с глава на Маркиньос бе лишен от необходимата точност.

Постепенно "железничарите" изравниха играта. Маркиньос центрира в наказателното поле, където малко не достигна на Писаров да засече кълбото.

Веднага след почивката Черно море стигна до първи шут, но Окоро бе неточен. Малко по-късно Сашо Александров се опита да изчисти, но насочи топката към своята врата. Все пак Китанов внимаваше и изби в корнер. После Том отправи истински снаряд, но над напречната греда.

Бе изминал час игра, когато Бакари стреля покрай лявата греда. Минута по-късно Окоро бе изведен сам срещу Митрев, но вместо да вкара втория си гол, шутира право в тялото на стража.

В средата на втората част Бергонси завъртя топката майсторски над стената от пряк свободен удар, но Митрев бе на мястото си и улови след акробатична намеса.

Столичани се опитаха да отговорят, но Базея не успя да овладее добре и изпусна контрола върху топката, навлизайки в наказателното поле. Четвърт час преди края на мача Кирил Котев нанесе страхотен удар с глава след паса на Жоро Илиев, но Митрев изби в корнер с помощта на напречната греда. После Паланков стреля около дъгата, но отново Митрев спаси.

В 85-тата минута Иван Коконов отправи прострелно центриране, при което Георги Илиев засече ефектно, но топката мина покрай дясната греда. До края домакините така и не намериха сили да търсят поне почетен гол и "Черно море" се поздрави със заслужена победа.