Мексиканското автомобилно чудо Vuhl 05 влиза в серийно производство

Компанията се финансира както от мексиканското правителство, така и от частни американски компании.

08.12.2013 | 13:44
Мексиканското автомобилно чудо Vuhl 05 влиза в серийно производство

Базираната в САЩ, но произвеждаща моделите си в Мексико автомобилна компания Vuhl 05 пусна серийно производство на популярния си модел Edition One през ноември, съобщава порталът CarAdvice. Ходът е пряк резултат от интереса, който провокира суперколата по време на дебюта си на тазгодишното издание на Goodwood Festival of Speed.

Представянето пред публика включваше тест драйв на един от емблематичните планински проходи в Мексико. Според експертите моделът на Vuhl 05 е направил "достатъчно", за да може компанията производител да бъде стимурана да го пусне в серийно производство.

Директорът на Vuhl Гилермо Ечеберия отбеляза, че компанията е получила "сериозни запитвания" от Великобритания, Централна Европа, САЩ и Мексико. Производството започна през ноември, като първите доставки са планирани за март 2014 г.

"Не можехме да искаме по-добра развръзка", посочи Ечеберия.

"Ясно е, че колата е изключително привлекателна за тези, които искат една ултра-бърза машина на пътя. Интересна е и за ентусиастите, които търсят алтернатива на вече утвърдените предложения", добави още той.

Създадена от братята Икер и Гилерно Ечеберия, Vuhl 05 се финансира както от мексиканското правителство, така и от частни компании в САЩ.

Повече за луксозната кола може да видите в материала на Bloomberg!