„Лудогорец“ посреща ПСВ-Айндховен на стадион „Васил Левски“

Българите нямат загуба в последните си 8 срещи във всички турнири.

28.11.2013 | 13:28
„Лудогорец“ посреща  ПСВ-Айндховен на стадион „Васил Левски“

Тази вечер „Лудогорец“ посреща ПСВ-Айндховен в последното си домакинство от груповата фаза на „Лига Европа“. Двубоят на националния стадион „Васил Левски“ е с начало 22.05 . В другата среща от група „Б“ Черноморец-Одеса посреща Динамо-Загреб.

Българският първенец излиза в търсене на първото място в групата, като за целта може да си позволи и равен резултат. Така "орлите" ще си спестят сблъсък срещу отбор, завършил на трето място в групите на Шампионската лига, пише Gol.bg.

Нова победа над "филипсите" ще превърне „Лудогорец“ във втория български клуб, който постига "дубъл"  в мачовете срещу европейски клубен първенец. До момента това е правил само ЦСКА, срещу Нотингам-Форест през миналия век.
Наставникът на "милионерите" Стойчо Стоев ще умува до последно дали да рискува с пускането на капитана Светослав Дяков. Сърцатият полузащитник все още не е готов напълно, заради разкъсани връзки на глезена.

Българите нямат загуба в последните си 8 срещи във всички турнири. Холандците пък са на другия полюс - последните си 5 мача за първенство ПСВ няма победа (2 равни и 3 загуби). Така тимът на Станислав Манолев се смъкна до осма позиция в таблицата.

В титулярния състав на родния шампион със сигурно ще попадне защитникът Йордан Минев. Той не игра в последните два мача, но сега вече е на линия. Нападението на „Лудогорец“ ще води Роман Безяк, а зад него навярно ще действат Мишо Александров, Марселиньо и Върджил Мисиджан.

Гостите дойдоха в София без част от звездите си, които са контузени. В лазарета на "филипсите" са Тим Матавж, Жоржиньо Вайналдум, Джетро Вилемс и Парк Джи-Сунг.

До момента ПСВ-Айндховен е гостувал два пъти в България, излизайки срещу Спартак- Пловдив и „Черно море“. И двете срещи завършват с победа  1:0 за бившия европейски клубен първенец.

„Лудогорец“ със сигурност ще излезе със самочувствие, след като вече победи ПСВ, при това насред Айндховен. Кадровите проблеми при гостите и слабата им форма със сигурност ще си кажат думата, затова ще заложим на "българска" победа.