Ден преди дербито на Германия между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен наставникът на "жълто-черните" Юрген Клоп обърна внимание на сериозните кадрови проблеми в редиците на своя тим.

Борусия ще бъде без титулярното си каре в защита, съставено от Матс Хумелс, Невен Суботич, Марсел Шмелцер и Лукаш Пишчек. Ще отсъства също така "двигателят" в средата на терена Илкай Гюндоган.

"80% от сивите ми коси се получиха тази седмица. Ерик Дурм имаше проблеми миналата седмица, но се оказа лека травма. От вчера той поднови тренировки, всичко е добре. Мануел Фридрих получи удар, който няма да бъде проблем за него", заяви Клоп.

"Байерн Мюнхен има не по-малко контузени футболисти от нас, но баварците могат да се справят с този проблем по-добре от нас. Националните футболисти, които играят и в Шампионската лига, практически нямат почивка. Затова за мен е разбираемо играч като Филип Лам да бъде пратен у дома преди мач на Германия."

"Контузиите нямат нищо общо със стила на игра, а с календара. Рибери? Той би липсвал на всеки отбор на тази планета. Но Байерн може да си разреши проблемите, като пусне например Марио Гьотце на неговия пост. Без съмнение Рибери е изключителен играч, но Байерн ще го замести с друг изключителен играч", добави Клоп.