Силвия Митева приключи кариерата си на гимнастичка

Това е едно от най-трудните решения, каза тя

13.11.2013 | 17:27
Силвия Митева приключи кариерата си на гимнастичка

Българската гимнастичка Силвия Митева (27) прекрати спорната си кариерата и обяви решението си на официална пресконференция.

"За всеки спортист това е едно от най-трудните решения в живота му. Още повече, че в моя случай, в който съм отдала 21 години на спорта и съм отдала не само годините, но и цялата си любов - абсолютно всичко“, каза Митева.

„Това беше решение, което обмислях в продължение на два месеца, защото смятам, че всеки спортист трябва да си тръгне с достойнство и трябва да намери най-точния момент кога е най-правилно да се оттегли“, обясни тя.

Митева добави, че не съжалява за нищо в спортната си кариера и много често плаче от радост.

"Всеки спортист има спадове и върхове, не съм съжалявала за нищо. Може би единственото нещо, което преодолях много тежко - беше многобоя на Световното първенство в Монпелие - грешката ми на обръч.

Митева има 21-годишна кариера като състезателка. Тя започва кариерата си през 1992-а година и в била състезателка на клуб Акро (Русе), Левски и Левски-Илиана. Има над 200 медала от международни и републикански турнири, както и 67 медала от Световни и европейски първенства, Световни купи и Гран При, от тях 5 златни, 31 сребърни и 31 бронзови.

Вижте повече във видеото.