Тевес: Мога да вкарам гол на Реал

Изминаха 4 години от последното попадение на аржентинеца в Европа.

05.11.2013 | 12:44
Тевес: Мога да вкарам гол на Реал

Карлос Тевес е най-добрия реализатор на Ювентус в Серия А. В Европа обаче той не е вкарвал отдавна попадение. Нападателят се закани, че ще сложи край на сушата в сблъсъка с Реал Мадрид тази вечер. Аржентинецът отправи предизвикателство на Кристияно Роналдо.

"Не знаех, че са изминали четири години, откакто за последно вкарах гол в евротурнирите. Време е сушата да спре и какъв по-хубав момент от мача с Реал Мадрид. Мога да вкарам гол на Реал", заяви Тевес.

Нападателят има 6 попадения в Шампионската лига в кариерата си и всичките са с екипа на Манчестър Юнайтед. На практика изминаха повече от 4 години от последния му гол - през април 2009 г. в мача Манчестър Юн - Порто 2:2. От тогава той има 18 мача, 1247 минути игра в Шампионската лига и Лига Европа, но не е вкарвал гол.

Още повече - в последните 9 мача, той дори не е вкусвал победата - четири загуби и пет равенства с Ман Сити и Ювентус. Тифозите очакват много от Тевес. Той е голямата звезда на Ювентус и заедно с Кристияно Роналдо са "генералите" в този мач.

"Кристияно е феномен, но въобще не му завиждам. Надявам се мача да бъде добър и за двамата. Знаем добре големия потенциал на Роналдо. За да спечелим, трябва да го спрем", допълни Тевес.

"С Реал мача е като финал. Няма истории, няма сметки. Ако искаме да продължим, трябва да победим в този и следващите 2 мача. Можем да го направим. Реал е страхотен отбор, който има смъртоносна атака, но едно нещо е атаката, а друго - защитата. Трябва да играем силно, както в Мадрид. Очаквам да видя един невероятен Ювентус, който ще направи живота на съперника труден".