Григор Димитров се класира на рекордното 22 място в света

Вчера 22-годишният българин спечели първа титла от АТР, след като победи в три сета световния №3 Давид Ферер на финала в Стокхолм. Григор Димитров се класира на рекордното 22 място в света

21.10.2013 | 13:50
Григор Димитров се класира на рекордното 22 място в света

Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров достигна ново рекордно класиране в кариерата си. От днес хасковлията е вече №22 на планетата, пише gol.bg.

"Мечтата ми се сбъдна. Благодаря на Давид за битката, винаги е трудно да се играе срещу него. Благодаря на отбора си, на треньора си, на агента си, на всички, които организираха този турнир", каза Гришо, цитиран от dnes.bg.

Вчера 22-годишният българин спечели първа титла от АТР, след като победи в три сета световния №3 Давид Ферер на финала в Стокхолм.

С успеха Димитров спечели 250 точки за световната ранглиста и вече има 1500 точки в актива си. Той прави скок с цели 6 места, което е най-големият прогрес сред тенисистите в Топ 30.

В челната десятка има само две леки промени. Рекордьорът по титли от Големия Шлем Роджър Федерер си върна шестото място, оставяйки зад себе си Томаш Бердих. Станислас Вавринка пък е осми в ранглистата, изпреварвайки Жо-Вилфред Цонга.

На първото място остава испанеца Рафаел, Надал, следван от Новак Джокович. Въпреки загубата от Гришо в Стокхолм, Давид Ферер е трети, пред шотландеца Анди Мъри.