Испания иска Дел Боске до 2016 г.

Селекционерът намекна, че ще освободи поста след световното първенство догодина.

09.10.2013 | 14:51
Испания иска Дел Боске до 2016 г.

Испанската федерация ще предложи нов договор на селекционера Висенте дел Боске след края на световните квалификации, пише вестник „АС“, цитиран от gol.bg.

Иберийците се нуждаят от 4 точки от домакинствата си срещу Беларус и Грузия, за да се класират за Мондиала в Бразилия и едва ли има много хора, които са на мнение, че те няма да ги постигнат.

Според изданието футболните ръководители на страната вече са готови с контракта на специалиста, когото се надяват да задържат до лятото на 2016-а година, когато тимът ще опита да спечели трета поредна европейска титла, този път във Франция.

Самият Дел Боске бе намекнал преди време, че след турнира в Бразилия може да освободи позицията, която заема от 2008-а, но сега това може и да не се случи.

„Не сме търсили негова алтернатива, тъй като Дел Боске сам ще прецени докога ще бъде наш треньор“ заяви генералният секретар на федерацията Хорхе Перес.

Мустакатият специалист има забележителен баланс от 65 победи, 8 равни и едва 7 загуби в 80 мача начело на Испания, като головата разлика е 197 на 53. Той спечели световната и европейската титла начело на Ла Фурия и се превърна в най-успешния селекционер в историята на отбора.