Паро: ЦСКА е пред заблатяване

"Обстановката не ми харесваше, едва ли ще се върна във футбола", каза легендата.

10.08.2013 | 10:44
Паро: ЦСКА е пред заблатяване

Глобите за нарушителите на пътя през празничните дни трябва да са двойни, каза по радио "Фокус" секретарят на Държавно обществената комисия по безопасност на движението и 12 години началник на столичния КАТ Алекси Кесяков. Подобна мярка имало в Австралия.

Кесяков се аргументира с факта, че според статистиката в петък, събота и неделя броя на загиналите е двойно по-голям отколкото през останалите дни на седмицата. "Държавата взима мерки, за да има по-добри условия за движение, а някои си позволяват в тези дни да нарушават правилата и да съсипват живота и здравето на хората, които са тръгнали да почиват", посочи експертът. Кесяков е на мнение така хората, които пътували в празничните дни, щели да бъдат два пъти по-предпазени.

Секретарят на Държавно обществената комисия по безопасност на движението има и друга интересна идея - въвеждане на по-големи глоби за шофьори, които возят пътници в автомобилите си и нарушават правилата за движение. "Това е защото носят отговорност както за своя, така и за още един или няколко човешки живота", обясни Кесяков.